Ferrenzo.nl

Oplapbeurt dempers

Even geleden heb ik tweedehands een paar mooie dempers op de kop kunnen tikken. Het gaat om de voorste dempers, van het merk Gabriel, type Red Ryder Gas. Naar eigen zeggen zijn het goedkopere, geavanceerde, gas gevulde schokdempers. Wat mij aanspreekt is dat 'ie vooral veel zwaarder aanvoelt dan de wat zwakke originele demper.

De dempers komen onder een verongelukte en gesloopte rallywagen vandaan, en zagen er ook uit alsof ze goed gebruikt zijn. Er zaten best wat roestplekjes op en het leek me aardig m'n zandstraal installatie een keer uit te proberen op de dempers en ze daarna te voorzien van een laagje zinkspray en twee laagjes knalrode Hamerite. De originele donkerrode kleur is op zich mooier, maar om voor een paar bijna niet zichtbare dempers een spuitbus te kopen...

Hier liggen ze gezellig met z'n tweetjes te wachten...

Dempers voor behandeling

Dit is mijn zandstraal installaite. De lucht wordt aangevoerd door een goedkope 25 liter compressor (een zwaardere compressor is welkom, maar niet draagbaar). Bovenop de metselbak ligt een glasplaat en met de handdoek dek ik het overblijvende gat af.

Demper in de zandstaalbak

Dit is de eerste, zo goed als helemaal schoon.

Demper gestraald

En in de zinkspray...

Demper in de zinkspray

En hier in de Hamerite, met de kapjes gemonteerd. Het ziet er best aardig uit. Nu nog wachten totdat de verf een beetje uitgehard is, dan kan het spul op de Mini! :-)

Dempers klaar

De rechter demper gemonteerd.

Rechts gemonteerd

De linkder demper gemonteerd. Te zien zijn ook drie andere 'projectjes': De schijfremmen/rode klauwen, de hi-lo set en de elektrische ventilator op de radiateur.

Linkx gemonteerd