Ferrenzo.nl

De hoedenplank

The Van heeft een grote gapende ruimte achter de voorstoelen. De combinatie van dun plaatwerk, PlayMini uitlaat en hoge snelheden zorgen ervoor dat er best wat herrie ontstaat aan de achterzijde.

Om het geluid wat te dempen kwam het idee boven drijven om een soort van hoedenplank te maken. Over de gehele breedte en diepte van de laadruimte, vlak onder de ramen langs en tegen de stoelen aan weer omlaag hangend.

De constructie hangt aan de twee latjes die al vlak onder de zijruiten doorliepen (met Bisonkit vastgezet). De beugeltjes zijn normaal gesproken bedoeld om een klerenhanger aan op te hangen. Tenminste, de stang waar je de klerenhangers aan op moet hangen. De dwarsstangen zijn gordijnroedes. De stof zelf bestaat uit twee lagen skai met daartussen een wattendeken.

Het grootste probleem bij het maken van de hoedenplank was eigenlijk wel het gereedschap. Met name is dat de naaimachine. Die was niet geschikt om zo'n dik pak van minimaal 4 lagen skai en een dikke laag watten door te voeren. Ik raad aan een wat uitgebreidere machine te gebruiken, met minimaal een extra geleiding aan de bovenkant van het materiaal.

Hieronder een foto vanaf de achterzijde van de Van, de bagageruimte in. De vierpuntsgordels lopen nu nog onder de hoedenplank door. Daar komt verandering in als de rolkooi af is (zie projecten/rolkooi). Na de achterste dwarsstang steekt het flexibele deel nog iets uit, om lekker strak tegen de deur aan te komen.

Hoedenplank in actie

Op de volgende foto vallen twee dingen goed op. Ten eerste dat de gordels in de weg zitten. Ten tweede dat de hoedenplank, in principe, tot de grond toe doorloopt.

Hoedenplank van de onderkant

De ophanging van de hoedenplank, aan de linkerkant van de auto.

Hoedenplank ophanging